Webhejs...

Brugere af din hjemmeside. Den vigtigste kontrol af dine anstrengelser.

Brugeren

Jeg har endnu ikke nævnt den væsentligste kontrolenhed på hele internettet, nemlig brugeren.
Når alt kommer til alt, er det jo brugeren der bestemmer om vore frembringelser bliver en succes eller ej.

Testen

Brugerundersøgelser er den bedste metode til at få en pejling på tilstanden af web-stedet, både når det gælder udseendet og når det gælder brugervenligheden. 
En metode at gøre det på, er at sætte en person fra målgruppen til en computer og lade vedkommende bruge web-stedet. Du skal så kigge brugeren over skulderen for at observere hvordan vedkommende benytter stedet, kommer videre, læser siderne, finder oplysninger, samt især notere dig de kommentarer personen kommer med.
Du har selvfølgelig bedt brugeren/testpersonen om at tænke højt inden vedkommende startede.

På den måde får du et ganske godt indtryk af hvordan stedet virker på en ganske almindelig, uskyldig person som er blevet udsat for din frembringelse.

Professionelt

Hvis du har penge, kan du få........ en test, gennemført efter videnskabelige metoder af et firma som lever af at udføre denne form for undersøgelser. Dialog Design er sådan et firma. Besøg deres web-sted, hvor du kan hente forskellige testresultater. Det er lærerig og interessant læsning.

Brugeren i centrum

Under alle omstændigheder er det vigtigt at tage brugeren med på råd, når du laver et web-sted. Det er trods alt brugeren der skal se på skidtet.

Enkel Top Bred Grå Sort Hvid Kort Rød Streg Kasse
Et er skib at føre.. Mens tiden går.. Bare farven har en anden lyd.. Finder du helheden..