Webhejs...

Hvor ska vi hoppe hen, du?

Links

Nogle af de mange forskellige meninger om Internettet og siderne på www, bliver beskrevet på de steder jeg har valgt ud herunder.
Jeg har valgt at dele linkene op i tre kategorier, en for teknik- og programnørder, en for brugervenligheds- og designnørder og endelig en kategori for den skriftlige fremstilling.

»Alle links til andre ressourcer på nettet, åbnes i et nyt vindue«.

Teknik

World Wide Web Consortium , er stedet hvor standarderne på Internettet bliver fastlagt.
Web Standards Project, en græsrodsbevægelse med det formål, at overholde standarder.
html.dk, endnu et dansk sted, virkelig godt.
Webdesign fra bunden, er fuld af rigtig gode betragtninger om design og plan.
Hjemmesideskolen, handler om mangt og meget, og en stor del om design. Jeg er ikke helt eneig med alle udsagn på denne side, men det er jo netop det der skaber debatten om godt webdesign.
Html-faq, er et andet sted, lavet af samme person, også med meget godt.
activedeveloper.dk, er et dansk sted, med mange spændende tekniske anvisninger.
Udvikleren, indeholder meget som kan være relevant i udvikling af et websted.
Metamaten, metadata med et snuptag
Elo Faber, CMS ekspert og kreativ kursusholder.
aadmm, Matthias Mauch sider om tilgægelighed.

CSS

CSS-Zengarden, stedet hvor de allerbedste eksempler på kreativ brug af css findes. Linket peger direkte på den danske udgave af stedet.
alistapart.com er et sted som omhandler »Style-sheets«. Mange forskellige kapaciteter på området skriver indlæg på »A List Apart«
Cssplay af Stu Nicholls. Et sted med mange eksempler på forskellige sindrige løsninger på noget andre sagde ikke kunne lade sig gøre.
Ask the Cssguy, er endnu en side der gennemgår forskellige tips og tricks med specielle css-løsninger.

Det man skriver

skrivgodt.dk, er et sted der vil lære os alle at skrive gode tekster til Internettet. Gode anvisninger og seriøse emner.
omatskrive.dk, er stedet, hvor Per Salling giver anvisninger på »sprogligheder« under mottoet, »Alt, hvad der er værd at skrive om, er værd at skrive godt«. En virkelig ressource.
Ivan Norling, har skrevet nogle meget gode betragtninger om brugervenlighed. Han har bl.a. også udgivet et godt hæfte gennem IDG.
fiduso.dk, interessant sted om sammenskrivninger i det danske sprog og om den manglende brug af samme.

Design og brugervenlighed

Grafiks litteratur. Mange af de grafiske dicipliner kan sagtens tages i anvendelse på websider. Bl.a. har forfatteren Kim Pedersen skrevet meget godt om webdesign.
Kims website. En skattekiste af eksempler og metoder til at blive bedre som webdesigner. Noget af det bedste jeg har stødt på.
dsiegel.com, tilhører forfatteren til »Killer Websites«, David Siegel. En af originalerne inden for webdesign. Han ligger, så vidt vides, i åben krig med Jacob Nielsen... ;-)
thequark.dk, er et meget akademisk præget sted. Thomas Ørgaard Larsen er manden bag »thequark«.
Klap musen, har nogle gode bud på løsninger der tilgodeser både designeren og kodenørden.
vertikal.dk, Martin Jørgensen og Steven Snedker, et par skægge fætre. 
sigchi.dk, omhandler interaktionsdesign i Danmark.
webdesign 101, en webdesign notesblok.
nielsgamborg.dk, handler om hvordan du bruger gestaltlovene i webdesign. Meget anvendelig når du skal tænke i det overordnende design på en hjemmeside.
www.dialogdesign.dk, er et sted der udfører test af brugervenligheden på større danske web-steder, et absolut interessant og lærerigt sted. Knap så bombastisk som Jacob Nielsen og useit.com.
fay.dk er en god side om begrebet usability.
useit.com, er min yndlingsaversion. Jacob Nielsen, selv- og verdensproklameret guru, (som i øvrigt erkender at han ikke ved meget om grafik) forhenværende dansker, som har en mening om alt og alle på Internettet. Skal absolut tages med et gran salt.
cwd.dk, den anden grøft. Grafiknørdernes paradis.... hvis de gider vente på at siderne skal hente al den tunge grafik og ellers har den sidste version af browsere med alle »plug-ins«. Skal også tages med salt, et gran kan ikke gøre det.
Best Web Design Of World, er et sted der fremviser eksempler på godt webdesign. Det ligner lidt CWD i opbygningen.

Enkel Top Bred Grå Sort Hvid Kort Rød Streg Kasse
Har du gjort det flot.. Set hvad du ville.. Brugt tiden godt.. Så kan du bare bestille..