Webhejs...

Så mange typer....

Skrifttyper

på en skærm er det også vigtigt at du benytter en skrifttype (font) som er letlæselig.
Undgå »seriffer« (fødder). Dvs. typer som »Times New Roman«, en type du normalt vil bruge til et brev. Denne type er ikke særlig læsevenlig på en skærm.
Undgå kursiv skrift (skråskrift). Kursiv er vanskeligere at læse på skærme fordi skærme er opbygget af pixels, (små firkanter) alle skrå kanter bliver i større eller mindre grad takkede og derved svære at læse.

Forkert valg af skrifttype.
Her ser du en tekst som er skrevet i såvel kursiv som med en skrifttype med »seriffer«. Som du nok allerede har bemærket er det en del vanskeligere at læse den sammenhængende tekst flydende.

Du bør altid huske på at det budskab du har på hjerte ikke bør forsvinde, bare fordi du har valgt en skrifttype og et format som gør det vanskeligere at læse budskabet i et sammenhængende forløb og derved er medvirkende til at aflede koncentrationen fra det væsentlige.

Og..?

Det vil sige at du bør definere hvilken skrifttype din side helst skal vises i på den besøgendes browser, »Arial«, »Helvetica« eller »Verdana« er alle fornuftige, letlæselige typer som egner sig til skærmtekster.
De nævnte skrifttyper er som regel også at finde i alle computeres standard bibliotek af skrifttyper. Dvs. at du er rimelig sikker på at den besøgende også ser den skrifttype du har valgt til din tekst.

Enkel Top Bred Grå Sort Hvid Kort Rød Streg Kasse
Brug tid.. Kig en ekstra gang.. Drop de blomstrende vendinger.. Keep it simpel..