Webhejs...

Ideerne kan se forskellige ud, og det er ikke altid de kan lade sig gøre...

Ide

Alle har en ide om hvad de vil med deres hjemmeside. Eller, det burde de i det mindste.

Det første skridt mod en hjemmeside starter med en ide. Om det så er udbygningen af sommerhusets økologiske tørkloset, eller sider med filosofiske udredninger for og imod Einsteins relativitetsteori, så er det udsprunget fra en ide om at blive set på Internettet.

15 minutter

Andy Warhol sagde jo at alle har ret til 15 minutters berømmelse, hvilket det massive opbud af hjemmesider måske er et udtryk for.
Derfor er det også vigtigt at de personer som skal se din hjemmeside gider blive der længere end to »klik«, et klik ind på siden...... et klik væk.....!

Allerførst, når du nu har bestemt at du vil have en hjemmeside, bør du lave et stykke papirarbejde først. Jeg ved godt at det lyder kedeligt, når du nu er »knappoman« og allerhelst straks vil sætte dig til skærmen og taste på livet løs, men brug de efterfølgende tre trin, så kan det ikke gå helt galt.

  1. Skriv først alle de ideer, du kan finde på om hjemmesidens indhold ned. Jo flere, jo bedre.
  2. Begræns dig så til de vigtigste og mest nødvendige ideer/emner. Når du gør det må du gerne være konsekvent.
  3. Skriv så disse ideer ned i punktform og vurder om de hænger sammen, hvorefter du kigger på på de »frasorterede« ideer igen for at se om der er nogle som kan komme ind under et af de udvalgte punkter.

Derefter kan du så begynde at skrive om det/de emne(r) du har valgt. Husk at skrive kortfattet, det er jo en skærm det skal læses på. (Du kan se under menupunktet »Tekst«)

Først efter du har skrevet den tekst som du vil bruge på din hjemmeside, bør du gå videre med dit design.

Enkel Top Bred Grå Sort Hvid Kort Rød Streg Kasse
Sigt på design Find dine farver Husk blomsterne Og så... laves det