Webhejs...

Layoutet er din visualisering af dine ideer.

Layout

Skærme

Ingen skærme eller browservinduer i hele verden er ens.........! (Det var da en påstand der ville noget, ikke??)
Det er faktisk rigtigt, (næsten) for det første findes der et utal af forskellige skærme, fra de gamle 14" skærme der kun kan vise 256 farver i en opløsning på 640 x 480 pixel og til 21" skærme med millioner af farver og opløsning på 1600 x 1280 pixel eller mere.

Der er PC skærme og der er Mac skærme og et hav af fabrikater som alle kæmper om de mest imponerende tekniske data. 
Data som over halvdelen af forbrugerne alligevel ikke forstår et hak af.

Og de fleste af de skærme som er af ens fabrikat, størrelse og opløsning er ikke indstillet ens alligevel, så det er da ikke underligt at man som web-designer taber håret ........ hvis man da ikke har revet det ud først.

Og så.....?

Ja, hvis du nu selv har en skærm på f.eks. 17", opløsning på 1280 x 1024 pixel og har lavet dit web-design så det ser »KANON« ud på denne skærm, så prøv at se det på en 15", opløsning på 800 x 600.. så skal du bare se ..... ikke særligt kønt, vel? Kan din side være der? vel?

Dvs.

Du bør designe dine sider så de kan ses på den mindste fællesnævner, (spring bare over den helt lille opløsning på 640 x 480, der er så få der stadig har sådan en skærm og kun en lille procentdel af dem bruger deres computer til at se på Internettet) altså 800 x 600 pixel på en 15" skærm. 

Ser dit design godt ud på denne skærm er du så godt som sikker på at det også ser godt ud på en større skærm med højere opløsning.

Hvad kommer det nu layout ved?

Jo, når du endelig laver dine layoutforslag, skal du nu blive så målespecifik som muligt.... i pixel. Nu skal du bestemme størrelse på skriften, størrelse på tabeller og rammer, størrelse på billeder osv.... i pixel..!
Derfor er det meget vigtigt at du nu har en rimelig præcis formodning om hvilken skærmopløsning størstedelen af dine besøgende bruger.

Værktøj

Til at lave det endelige layout, kan du bruge forskellige metoder. Du kan vælge at benytte dig af farveblyanter, lineal og passer på et stykke A4 papir vendt på tværs, så passer det nogenlunde med størrelsesforholdet på et browservindue.
Du kan også fremstille layoutet i et grafisk tegneprogram som Adobe Illustrator, Adobe Photoshop eller et lignende program, bare du kan lave en opsætning der svarer til det udtryk du vil have frem på skærmen.

Enkel Top Bred Grå Sort Hvid Kort Rød Streg Kasse
Sigt på design Find dine farver Husk blomsterne Og så... laves det